Wie brandstof nodig heeft, kan niet meer terecht bij Total-tankstation Leeren Doedel aan de Amsterdamseweg in Arnhem: ‘Tanken is niet mogelijk’.
Volledig scherm
Wie brandstof nodig heeft, kan niet meer terecht bij Total-tankstation Leeren Doedel aan de Amsterdamseweg in Arnhem: ‘Tanken is niet mogelijk’. © DG

Benzinestations Total in Arnhem en Groesbeek moeten ‘nee’ verkopen

ARNHEM/GROESBEEK - De medewerkers van het Total-tankstation Leeren Doedel aan de Amsterdamseweg in Arnhem en aan de Nieuweweg in Groesbeek moeten klanten sinds een aantal dagen ‘nee’ verkopen. De ondergrondse tanks zitten vol, maar franchisenemer Theo Vermeulen uit Groesbeek heeft een conflict met Total. Die heeft, aldus Vermeulen, de centraal aangestuurde kassa's daarom op zwart gezet. Er kan niet getankt worden.     

Vermeulen stelt dat onder meer het groot onderhoud aan de Amsterdamseweg, afgelopen zomer, hem in financiële problemen heeft gebracht. De zaken zijn wel open voor de verkoop van andere artikelen, maar afrekenen kan uitsluitend contant. Pinnen is niet mogelijk. Dinsdag dient er in Nijmegen een kort geding. Total zou daarin, zegt Vermeulen, eisen dat hij opkrast. 

Op internet loopt inmiddels een doneeractie om 200.000 euro in te zamelen voor de ondernemer. Er is een kleine 1.000 euro binnen.

Total-tankstation Leeren Doedel aan de Amsterdamseweg in Arnhem zit zonder brandstof, net als de Total aan de Nieuweweg in Groesbeek. Beide zaken zijn van de zelfde eigenaar.
Volledig scherm
Total-tankstation Leeren Doedel aan de Amsterdamseweg in Arnhem zit zonder brandstof, net als de Total aan de Nieuweweg in Groesbeek. Beide zaken zijn van de zelfde eigenaar. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.