Volledig scherm
Achter het ongeluk op de A12 gestrande automobilisten worden weggeleid via de andere rijbaan. © Gerard Burgers

Bergingswerkzaamheden A12 afgerond, weg wordt vrijgegeven

UpdateARNHEM - Nu de bergingswerkzaamheden op de A12 en de reparaties aan het wegdek zijn afgerond, wordt de snelweg geleidelijk aan weer vrijgegeven voor verkeer. Ook de omleidingen die na het ongeluk met drie vrachtwagens bij Knooppunt Waterberg van kracht waren, worden ingetrokken. 

De wegen in Arnhem en wijde omgeving liepen in de avondspits compleet vol. Als gevolg van het ongeluk bij Knooppunt Waterberg stonden alleen op de snelwegen al tientallen kilometers file. Rijkswaterstaat riep automobilisten op Arnhem te mijden. 

Oorzaak van de stremmingen maandagochtend was een ongeluk waarbij een truck door de vangrail reed en op de andere rijbaan terechtkwam. Omleidingen zorgden even voor verlichting. Weggebruikers die vast stonden op de A12 achter de plek van het ongeval konden hun weg vervolgen nadat een deel van de vangrail was verwijderd.

Berging

Rijkswaterstaat verwachtte aanvankelijk dat de A12 zeker nog tot 20.00 uur maandagavond in oostelijke richting zou zijn afgesloten. Behalve op de A12 en de A50 liep het verkeer ook vast op het zogenoemde 'onderliggende wegennet', bijvoorbeeld de Pleijroute en de A325 in Arnhem. In totaal zou er op het hoogtepunt tussen de 150 en 200 kilometer file hebben gestaan rond Arnhem. 

Automobilisten probeerden op allerlei mogelijke manieren de opstoppingen te ontlopen. Zo ontstond er zelfs oponthoud bij de diverse autoveren in de regio, bijvoorbeeld bij het Looveer bij Huissen.

Volledig scherm
© Gerard Burgers
Volledig scherm
© Gerard Burgers
Volledig scherm
© Gerard Burgers
Volledig scherm
© Gerard Burgers
Volledig scherm
© Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.