Volledig scherm
Liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hart weer ophalen in het centrum van Arnhem. Foto Rolf Hensel

Bergmann is een beetje terug in Arnhem

ARNHEM - Boekhandel Het Colofon in de Bakkerstraat heeft sinds gisteren een afdeling klassieke muziek met 'misschien wel de grootste collectie cd's van Nederland'. „En als we nu nog niet de grootste zijn, dan stellen we alles in het werk dat te worden'', zegt Peter Vijfvinkel die de shop in shop samen met Lucas Guitink runt.

Beiden werkten tot het faillissement in 2013 bij Muziekhandel Bergmann in de Koningstraat. Vijfvinkel dook later op bij Salon Classique in boekhandel Hijman Ongerijmd. Maar toen die lucht kreeg van de plannen van Het Colofon voor een grote afdeling klassieke muziek, ging direct de stekker uit de eigen cd-afdeling.

Guitink hield zich intussen bezig met de verkoop van klassieke cd's vanuit boekhandel Jansen en de Feijter in Velp. „In die winkel van ons liep het niet goed genoeg", verklaart Walter Jansen, mede-eigenaar van Het Colofon is. „We hadden twee opties: stoppen of uitbreiden. We kozen voor het laatste: de afdeling klassieke muziek en zo ook een beetje Bergmann terughalen naar het hart van Arnhem."

Lees een uitgebreid artikel over Het Colofon in de editie Arnhem van De Gelderlander, ook online te vinden in de e-paper.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.