Aan de afbeelding van The Lazy King en de Witte Villa wordt de laatste hand gelegd.
Volledig scherm
Aan de afbeelding van The Lazy King en de Witte Villa wordt de laatste hand gelegd. © DG

Beschilderde bouwschutting bij station in Arnhem trekt veel bekijks

ARNHEM De beschilderde bouwschutting tegenover de ingang van station Arnhem Centraal trekt veel bekijks. Treinreizigers en andere passanten staan allemaal even stil bij de kleurige tekeningen van vijf iconen van de Arnhemse wederopbouw.

Het eerbetoon aan Joop Legerstee.
Volledig scherm
Het eerbetoon aan Joop Legerstee. © DG

Woensdag werd een voorzichtig begin gemaakt met het beschilderen, met behulp van spuitbussen, van de houten wand. Als eerste werd toen Joop Legerstee vereeuwigd. Legerstee is de oprichter van de (later) naar hem genoemde tour, die veel Arnhemse kinderen hun eerste vakantie bezorgde. Onder bezielende leiding van zijn zoon Marcel wordt nog elke zomer een wielerronde kriskras door Nederland gemaakt. De fietsvakantie is vooral bedoeld voor kinderen van ouders die het niet al te breed hebben en daardoor niet op vakantie kunnen.

Het eerbetoon aan Marga Klompé.
Volledig scherm
Het eerbetoon aan Marga Klompé. © DG

Inmiddels hebben de kunstenaars en hun helpers ook taferelen geschilderd rond Marga Klompé, Chris Matser en The Lazy King. Bij het hoofd van oud-burgemeester Matser figureert het Rembrandt Theater en bij The Lazy King, dat de Arnhemse kunst symboliseert, is de Witte Villa van Park Sonsbeek te zien. Bij Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van Nederland én Arnhemse, is de tekst te lezen dat ze ‘het goede hielp waar ze maar kon, tijdens de bezetting, de evacuatie en de wederopbouw’. 

Het eerbetoon aan Chris Matser.
Volledig scherm
Het eerbetoon aan Chris Matser. © DG

Op het laatste gedeelte van de bouwschutting, richting Happy Italy, staan de afbeeldingen nog in potlood. Na het inkleuren zal daar een tableau rond voetbalclub Vitesse te zien zijn. De bedoeling is de schilderklus in het weekeinde helemaal af te ronden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.