Volledig scherm
De aanrijding in Westervoort. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Beschonken scooterbestuurder en agent lagen samen buiten westen op de Brugweg

ARNHEM - Bijna dagelijks reed hij zonder rijbewijs op zijn bromscooter, ook wel met een slok op. Gelukkig ging dat meestal goed, maar toen het fout ging op 20 juni 2017, ging het ook goed fout.

Met een enorme klap knalden een 40-jarige Arnhemmer en een politieman op een elektrische fiets keihard op elkaar. Met gebroken ribben lagen ze buiten westen op de Brugweg van Arnhem naar Westervoort.

De agent had naast vier ribben ook zijn sleutelbeen gebroken en een hoofdwond opgelopen. De bestuurder van de scooter brak naast ribben die zijn long perforeerden ook zijn schouderblad.

Celstraf

Als het aan de aanklager ligt, moet de vroegere Arnhemmer die nu in Ulft woont een maand de cel in. De aanklager eiste vier maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, plus nog eens anderhalf jaar rijverbod. Vooral omdat hij niets lijkt te hebben geleerd van eerdere veroordelingen voor dronken rijden zonder rijbewijs. De man zat daar zelfs al eens eerder vier weken voor in de cel. Maar ook omdat hij nooit zelf een kaartje of bloemetje naar de agent heeft gestuurd.

“Ik ben het nou echt helemaal zat”, bezwoer de 40-jarige over zijn eigen alcoholgebruik, zonder concreet te benoemen hoe hij daar nou precies een punt achter ging zetten.

Alcoholverbod en urinecontroles

De reclassering adviseerde een alcoholverbod met urinecontroles, maar twijfelt aan de motivatie van de man om met drinken te stoppen.

De man probeerde de rechters nog te overtuigen dat hij maar anderhalf flesje Desperados op had. De rest van het te hoge alcoholgehalte in zijn bloed kwam van de dag ervoor.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.