Volledig scherm

Bestuurder Insula Dei op non-actief gezet

UpdateARNHEM - Barbara Versteegen, de bestuurder van het Arnhemse woonzorgcentrum Insula Dei Huize Kohlmann, is met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. Volgens de Raad van Toezicht is haar positie binnen Insula Dei Huize Kohlmann onhoudbaar geworden. 

Versteegen zou niet in staat zijn om de woonzorgcentra voor ouderen onder het verscherpte toezicht van de inspectie vandaan te krijgen. In de organisatie zou bovendien draagvlak ontbreken voor Versteegen als bestuurder. 

Versteegen zelf wil niet reageren op de non-actiefstelling. ,,Dat is zo afgesproken, op een later tijdstip wil ik er best wat over vertellen. Maar als ik dat nu zou doen, dan wordt geen cliënt daar beter van.’’ De non-actiefstelling is volgens haar voor een periode van twee weken.  

Insula Dei Huize Kohlmann heeft zo'n 280 cliënten op twee locaties. In december 2016 heeft de Inspectie voor Volksgezondheid het woonzorgcentrum onder verscherpt toezicht gesteld omdat uit onderzoek bleek dat een aantal processen niet op orde waren. De laatste maanden is de Raad van Toezicht tot de conclusie gekomen dat Versteegen niet in staat is en is geweest om dit op te lossen.

Onderzoek naar belangenverstrengeling

Volgens Frans König, voorzitter van de Raad van Toezicht, heeft de non-actief stelling vooralsnog niets te maken met het onderzoek naar belangenverstrengeling dat tegen Versteegen loopt. Insula Dei huurde de afgelopen jaren verschillende malen het interieurbedrijf van de echtgenoot van Versteegen in. De Raad van Toezicht stelde naar aanleiding van vragen van de Gelderlander een onderzoek in naar de boekhouding.  De uitkomsten van dat onderzoek zijn nog niet bekend. 

Op korte termijn hoopt de Raad van Toezicht een interimbestuurder aan te stellen. Tot die tijd is bestuurssecretaris Wendy van der Veen voorzitter van het managementteam en tijdelijk waarneemster van bestuurlijke verantwoordelijkheden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.