Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Bestuurder ramt ander voertuig en knalt tegen boom bij achtervolging in Arnhem

ARNHEM - Een 51-jarige man uit Arnhem is, naar nu blijkt, vrijdagavond gewond geraakt toen hij met de gestolen auto waarin hij reed tegen een boom botste. Dat gebeurde tijdens een achtervolging door de politie nadat via apparatuur was opgemerkt dat de auto gestolen was.

Het voorval is niet actief door de politie gemeld. De verdachte is behandeld in het ziekenhuis en is in verzekering gesteld.

Hij zit op dit moment vast op het bureau in Arnhem, meldt de politie dinsdag desgevraagd. 

Eerst een andere auto, dan een boom

De auto werd begin deze maand gestolen aan de Wilgenlaan in de Arnhemse wijk Malburgen. Volgens een woordvoerder van de politie werd het voertuig vrijdag herkend door camera’s ergens langs het Arnhemse wegennet. 

De politie achterhaalde de auto ter hoogte van stadion GelreDome, waarna de bestuurder de snelheid flink opvoerde. De politie beduidde de bestuurder te stoppen, maar de verdachte ging alleen maar harder rijden. 

Bij de kruising van de Batavierenweg met de Hollandweg in Elderveld raakte de vluchtende bestuurder een andere auto. Vervolgens raakte hij de macht over het stuur kwijt en knalde het voertuig tegen een boom. 

Afgezien van de verdachte vielen er geen gewonden bij het incident, aldus de politie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.