Volledig scherm
Eén van de Betuwse baby's uit 2016. © DM-pics

Betuwse baby heet Tess, Arnhemse ouders kiezen voor Zoë

ELST/ ARNHEM - „En we noemen haar... Zoë!" Dat zinnetje is in 2016 vijftien keer uitgesproken door trotse ouders van een baby’tje in Arnhem. Daarmee is Zoë de populairste babynaam onder de kersverse Arnhemse papa's en mama's. In de Betuwe is Tess dé babynaam van 2016 geworden. Dit blijkt uit cijfers van de gemeenten.

Pasgeboren jongetjes in Arnhem werden het vaakst Finn genoemd, veertien baby's kregen vorig jaar deze naam. In Lingewaard waren Mees en Quinn het meest in zwang, met elk vier vermeldingen. In Overbetuwe kwam vijf keer een Noud, Pim, Lucas en Joep ter wereld.

Kort
Opvallend is dat al deze populaire namen behoorlijk kort zijn, met veel namen van één lettergreep. In Arnhem zijn na Finn bijvoorbeeld de jongensnamen Teun, Daan, Max, Thijs en Dex ook erg in trek. Deze trend is ook in Renkum en Rheden te zien. In Renkum werd Maud het vaakst (vier keer) aangegeven bij de burgerlijke stand, gevolgd door Bram (drie keer). In Rheden delen Max en Daan (ieder vier keer) de eer. Evi (vier keer) was hier de nummer één bij de meisjes.

Nederland
Een paar van deze namen zijn ook terug te vinden in de top drie populairste babynamen van Nederland. Uit gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (tot en met oktober 2016) blijkt dat deze top drie voor meisjesnamen uit Anna, Julia en Tess bestaat. Bij de jongensnamen zijn dat Daan, Noah en Sem.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.