Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rolf Hensel

Bewoner naar rechter om overlast en geweld op Arnhemse camping: ‘Het is er een grote bende’

DEN HAAG/ ARNHEM - De gemeente Arnhem doet niets tegen overlast, geweld en bedreigingen op camping Oostappen aan de Kemperbergerweg in Arnhem. Dat zei een bewoner van de camping donderdag bij de Raad van State.

De bewoner spande de zaak aan bij de hoogste rechter van het land met als doel de gemeente te dwingen op te treden tegen de permanente bewoning van de vakantiehuisjes.

Al tientallen jaren wonen daar mensen met problemen. Volgens de Arnhemmer gebruikt het gemeentebestuur de campings als dumpplaats voor sociale probleemgevallen. ,,Zeg maar gerust aso’s en penoze’’, aldus de Arnhemmer tijdens een rechtszaak in Den Haag.

Zware jongens

Quote

Het is een complexe situatie en het gemeentebe­stuur is volop bezig naar oplossin­gen te zoeken

woordvoerder , gemeente Arnhem

Hij zei al zes jaar bezig te zijn om de gemeente te bewegen iets aan de overlast te doen. Er zouden 150 mensen op Oostappen wonen, die ook in de Arnhemse basisadministratie zijn ingeschreven. Daarnaast zouden er nog eens honderden mensen illegaal wonen op de camping, die 1.500 plaatsen telt.

De bewoner schetste daarnaast dat op het recreatiepark onlangs vier zware jongens met knuppels op het terrein rondliepen. Daarnaast zijn er steekpartijen. ,,Het is er een grote bende.’’

De rechter verbaasde zich over het gebrek aan actie door het gemeentebestuur van Arnhem. Dat stelt al zes jaar bezig te zijn met het opzetten van een handhavingsbeleid tegen de permanente bewoners.

In de praktijk is er nog niets veranderd, erkent de gemeentewoordvoerder. ,,Het is een complexe situatie en het gemeentebestuur is volop bezig naar oplossingen te zoeken.’’ De Raad van State beslist binnen enkele weken of Arnhem moet stoppen met het gedoogbeleid op deze camping.

-
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.