Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Bewoner sterk vervuild huurhuis krijgt corporatie achter zich aan

ARNHEM - De bewoner van een ernstige vervuilde huurwoning in de Arnhemse wijk Geitenkamp moet erop rekenen dat zijn huurcontract wordt ontbonden. Een vertegenwoordiger van corporatie Volkshuisvesting Arnhem trof vanochtend een puinhoop aan in het huis, de bewoner bleek niet thuis.

 Dat schrijft wijkagent Frank Bouwmeester op Instagram

De stank uit de woning was volgens de wijkagent ‘ondraaglijk’ geworden. Hulpverleners van diverse instanties kregen echter geen contact met de bewoner. Daarop besloten politie en corporatie een slotenmaker in te zetten om de deur te openen.

‘In de woning troffen wij geen personen aan. Wel dit slagveld!’, aldus de wijkagent. Nu werd ook duidelijk waar de stank vandaan kwam: ‘Deze persoon heeft opruimen en schoonmaken niet gehad in het opvoedpakket vrees ik’.

Het huis is voorzien van een nieuw slot. De bewoner zal bij terugkeer eerst de sleutel op moeten halen bij de verhuurder. Een woordvoerder van Volkshuisvesting laat weten dat de corporatie per geval bekijkt of een huurder het huis zo verwaarloost dat uitzetting een optie wordt. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.