Volledig scherm
Als de bewoners van het Spijkerkwartier niet aan de bel hadden getrokken, had de gemeente Arnhem een reeks bomen in de wijk gekapt. foto ANP

Bewoners Spijkerkwartier staan pal voor bomen

ARNHEM - Bewoners van het Spijkerkwartier staan pal voor de bomen in Kastanjelaan, Parkstraat, Emmastraat en Hertogstraat. Die moeten mogelijk wijken in verband met het vervangen van het riool in de straten en het daaraan gekoppelde project Buiten Gewoon Beter (BGB).

De buurt is enorm geschrokken van het plan dat de gemeente Arnhem onlangs aan de wijk presenteerde. Het was nodig om alle bomen in de genoemde straten om te zagen. Slechts een enkel exemplaar zou worden teruggeplant, was toen de boodschap.

In reactie op de commotie die daardoor in de buurt ontstond, is dat plan nu bijgesteld. "We gaan ons uiterste best doen om de bomen te behouden die behouden kunnen worden", zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem.

Reinout Dubbelman, lid van de BGB-werkgroep in het Spijkerkwartier, is wel overtuigd van de goede bedoelingen van de gemeente. "Donderdagavond is er opnieuw een bijeenkomst over Buiten Gewoon Beter, en dan gaan we met een schone lei beginnen", zegt hij.

Tegelijk geeft Dubbelman aan dat bij velen in het Spijkerkwartier weinig vertrouwen is in de aanpak van de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.