Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © -

Bezorgingsstaat

columnWat jaartjes terug vierde ik Sinterklaas met de vriendengroep. Op het verlanglijstje van het getrokken lootje stond slechts één cadeau: condooms. Het zadelde me op met een probleem, ik was geen held in condooms kopen. Komt omdat ik last heb van een vaak op hol slaande verbeelding.

Zo vond ik toiletpapier aanschaffen al lastig. WC-papier kopers zie ik voor me met de broek op de enkels. Gelukkig zijn er voor dat toiletpapier nu zelfscanners, wat voorkomt dat ik denk dat die knappe caissière mij associeert met stront en als ze veel fantasie heeft met diarree.

Voor die Sinterklaascondooms bood destijds het internet uitkomst. Zoals de webshop beloofde, werden de condooms in neutrale verpakking bezorgd, dus was er geen enkel moment van gêne. Buiten die condooms heb ik nooit gebruik gemaakt van de Nederlandse ‘bezorgingsstaat’, zoals de NOS ons land recent noemde vanwege onze talloze aankopen in webshops.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.