Volledig scherm
ARNHEM Heeft de nieuwe Arnhemse bibliotheek in het gebouw Rozet de langste boekenkasten ter wereld? Op beide verdiepingen

Bibliotheek richt boekenkast Rozet in

ARNHEM - Krantje lezen in de bibliotheek? In de binnenstad doen Arnhemmers dat vanaf 1 september met uitzicht op het Sint Peters Gasthuis en andere tot de verbeelding sprekende pandjes.

De kranten en tijdschriften krijgen namelijk een plekje bovenaan de monumentale trap van Rozet, het gebouw waarin de bibliotheek zich vestigt.

De bibliotheek komt op de eerste en tweede verdieping. Langs de wanden staan de waarschijnlijk langste boekenkasten ter wereld. Ook langs de binnenwanden (van die betonkernen) komen boekenkasten.

MoBa13

Rozet is al bejubeld toen MoBA13, de Arnhemse Modebiënnale, er deze zomer in huis was. Dat zal ongetwijfeld opnieuw gebeuren na 1 september, als het gebouw (op het Erfgoedcentrum in de kelder na) open gaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.