Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaresse Krista Jantowski van Walter Books in Arnhem. ,,Soms ga je weg met een boek waarvan je niet wist dat je het wilde.” © Gerard Burgers

Bibliotheekfunctie moet impuls geven aan Arnhemse ‘boekwinkel’ Walter

ARNHEM - Boekhandel Walter Books in Arnhem wordt ook bibliotheek. Eigenaresse Krista Jantowski wil verder luistersessies houden in haar pand aan de Looierstraat. Ze krijgt steun van het Mondriaan Fonds.

Quote

Ik wil af van het label ‘winkel’. Ik word niet geleid door winst

Krista Jantowksi, Walter Books

De subsidie van 10.000 euro moet een nieuwe impuls geven aan Walter Books, dat 3,5 jaar bestaat. Een traditionele boekhandel is Walter sowieso niet, het draait er niet alleen om het verkopen van boeken. Jantowski wil het ook geen zaak noemen, maar eerder een plek waar maatschappelijke discussies worden gevoerd, op een plek die lijkt op een boekhandel. Voor dat principe krijgt ze nu subsidie.

Het geld gebruikt ze voor een deel voor het omzetten van Walter in een bibliotheek. Daarin speelt ‘meeting you in the margins’ een belangrijke rol. Mensen schrijven in de witruimte van een boek hun gedachten op, als geheugensteuntje bijvoorbeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.