Volledig scherm
Bidden bij Stadsklooster Arnhem. © Rolf Hensel

Bidden in spijkerbroek bij Stadsklooster Arnhem

ARNHEM - Arnhem heeft sinds kort een klooster, waar het dragen van een spijkerbroek en het gebruik van WhatsApp heel normaal is.

Stadsklooster Arnhem bestaat uit drie gezinnen, 'toevallig' allemaal protestants, die de benedenverdieping van hun gezamenlijke herenhuis aan de Apeldoornseweg openstellen voor bezoekers. In de ochtend en avond kan iedereen, moslim, atheïst of katholiek, binnenwandelen om mee te bidden.

Pretentieus
„De naam stadsklooster is misschien een beetje pretentieus. Maar dit idee is wel geïnspireerd op een normaal klooster", vertelt Saskia Tichelaar (33), die met man Thijs en hun drie kinderen één van de drie gezinnen in het klooster vormt.

Bidsessie
Vier keer per dag vindt een bidsessie plaats. Dat gebeurt volgens vaste gebeden van de Northumbria Community, een internationaal gezelschap dat gelooft in een nieuwe manier van kloosterleven. Aanvullend bidden de zeer moderne monniken en nonnen van Stadsklooster Arnhem voor een specifiek persoon of een bepaalde groep, zoals het gemeentebestuur van Arnhem. „Voor wijze besluiten bijvoorbeeld", vertelt Ingeborg Janssen (50). „Nee, niet of de bouwplannen voor Stadsblokken en Meinerswijk wel of niet moeten doorgaan, haha."

Steeds meer mensen weten hun weg naar het voormalige kantoorgebouw te vinden, zegt Tichelaar. Op een drukke doordeweekse avond zit er ongeveer tien man in de kleine gebedsruimte.

Lees het volledige verhaal over Stadsklooster Arnhem in De Gelderlander editie Arnhem van dinsdag 29 november, of in de e-paper.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.