Volledig scherm
Inge Pollet, artistiek leider van Plaatsmaken. © Hans Broekhuizen

Biënnale Gelderland krijgt Arnhemse curator

ARNHEM/ NIJMEGEN - Productiehuis Plaatsmaken met artistiek leider Inge Pollet is de curator van de kunstmanifestatie Biënnale Gelderland, volgend jaar. Die heeft dan voor het eerst in Arnhem én Nijmegen plaats. 

Museum Arnhem en Museum Het Valkhof slaan de handen ineen bij de organisatie van de eerstvolgende editie van wat het podium bij uitstek wordt genoemd voor hedendaagse beeldende kunst binnen en buiten Gelderland. 

De Biënnale ontstond in de jaren negentig en wordt sinds 2012 elke twee jaar afwisselend in Arnhem en Nijmegen georganiseerd. Voor de volgende editie wordt een eenmalige uitzondering gemaakt. 

Er zit drie jaar tussen de biënnales om af te wisselen met de internationale Sonsbeek Beeldententoonstelling, waarvan de volgende editie in 2020 moet worden gehouden. 

Jansbeek

De volgende editie van de Biënnale, die najaar volgend jaar wordt gehouden, bestaat uit twee tentoonstellingen. In de binnenstad van Arnhem wordt van 3 oktober tot en met 17 november 2019 werk in openbare ruimte langs de Jansbeek gepresenteerd dat speciaal voor de gelegenheid gemaakt wordt. 

In Museum Het Valkhof begint eveneens op 3 oktober 2019 een omvangrijke tentoonstelling met bestaand werk van dezelfde kunstenaars dat context biedt voor de tentoonstelling in Arnhem. 

Natuur

De Nijmeegse tentoonstelling duurt tot en met 4 januari 2020. Centraal thema van de Biënnale is de relatie tussen mens en natuur. 

Onder de deelnemende kunstenaars zijn Rob Sweere, Gijs Verhoofstad, Erik Odijk, Roos van Haaften, Gerda ten Thije, Thijs Linssen, Isolde Venrooy, Maria Roosen, Seet van Hout, Karlijn Janssen, Rob Voerman en Frank Bruggeman.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.