Volledig scherm
PREMIUM
© videostill

Bij elke autobrand gaat het bewijs in vlammen op: ‘Brandstichten is een vorm van ontladen’

achtergrondHet beeld is zo langzamerhand even herkenbaar als treurig. De brandweer blust de autobrand. De eigenaar staat verdrietig toe te kijken. Machteloze woede.

Elke dag gaan er in Nederland zo’n vijftien auto’s de hens in. Moedwillig. Moderne auto’s vliegen immers niet vanzelf in brand. Steeds laait het delict op in andere steden. Nu volop in Arnhem. 

Zijn het jongeren, wraakzuchtige exen, criminelen,  ziekelijke pyromanen, copycats? Zoveel autobranden. Zoveel brandstichters. En het bewijs gaat in vlammen op. 

Een plaag voor zijn stad, zo noemt de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch de autobranden. Zestien auto’s zijn al afgebrand in Arnhem.

De burgemeester, oud-politieman, schroomde niet om zelf een nachtelijke ronde door de meest getroffen wijken Sint Marten en Klarendal te maken. De politie zet meer mensen in. Maar waar te beginnen?

De Gelderlander licht er vier elementen uit: de dader(s), slachtoffers, pakkans en: kun je zelf iets doen?

Quote

Brandstich­ters volgen doorgaans het nieuws over hun zaak. Ze blijven staan kijken, ze keren terug en ze grazen de websites en sociale media af om te kijken wat er over hun brand bericht wordt

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.