Remco Kock loopt een dag mee als postbezorger in Renkum
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Kock loopt een dag mee als postbezorger in Renkum © Rolf Hensel

Bij jongeren maakt PostNL weinig kans: ‘Die weten amper wat post is, ze hebben er niks mee’

Treinen die niet rijden. Gesloten restaurants. Lege pinautomaten. Aangiftes die blijven liggen. Reden: Nederland zucht onder een personeelstekort. In de serie ‘Handje erbij’ steekt verslaggever Remco Kock deze zomer de handen uit de mouwen en maakt kennis met beroepen waar ze om mensen schreeuwen. Hoe is dat werk eigenlijk? Vandaag aflevering 4: postbezorger.

8 reacties

 • Joes Rolsteen

  2 maanden geleden
  Het is een zooitje aan het worden in Nederland. Interesseert de hoge heren niet. Die zorgen goed voor zichzelf met hun hoge lonen.
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @Johan Reurink. Ik werk nu 5 jaar in het OV. Toegegeven er zijn wat incidentjes geweest. De media wekt de indruk dat er dagelijks agressie in het OV is. Dat is dus niet zo. Anders was ik er gelijk mee gestopt. Denk dat het in Gelderland nog tamelijk rustig is. Ik heb 4 maanden voor de RET in Maassluis gereden en ook daar viel het mee. Het is ook maar net hoe je er mee omgaat. Heb je in veel gevallen zelf in de hand. Je hoort alleen de slechte dingen maar dat het vaak goed gaat hoor je niet.
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  Simpel, alle mensen die arbeidsongeschikt verklaard zijn blijven buiten schot, maar mochten ze toch iets willen doen, applaus. Alle anderen: uitkering hanteren als in de schuldsanering. Eens kijken hoe snel ze van de bank afkomen
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Alles wat geprivatiseerd is wordt naar de knoppen geholpen want bij die bedrijven zijn de managers alles bepalend terwijl de mensen op werkvloer uitgeknepen worden.
 • John Bluhmen

  2 maanden geleden
  De board en aandeelhouders lopen lekker binnen. Na 2 jaar Corona je drie keer in de rondte gewerkt als pakketbezorger. Aandeel in de winst €150! Jawel, das niet mis…
 1. Hier zoeken ze echte deurofielen, die ook nog de Achterhoekse cultuur een beetje begrijpen
  PREMIUM
  Zomerserie Handje Erbij

  Hier zoeken ze echte deurofie­len, die ook nog de Achterhoek­se cultuur een beetje begrijpen

  Treinen die niet rijden. Gesloten restaurants. Lege pinautomaten. Aangiftes die blijven liggen. Reden: Nederland zucht onder een personeelstekort. In de serie ‘Handje erbij’ steekt verslaggever Remco Kock deze zomer de handen uit de mouwen en maakt kennis met beroepen waar ze om mensen schreeuwen. Hoe is dat werk eigenlijk? Vandaag aflevering 3: machineoperator.

In samenwerking met indebuurt Arnhem