Volledig scherm
© Marc Pluim

Bijenkorf zocht ander pand in Arnhem

ARNHEM - De Bijenkorf is in Arnhem op zoek geweest naar een beter pand voor zijn warenhuis. Dat betere winkelpand is niet gevonden.

Dat vertelt woordvoerder Suzanne van de Velde. Aan het besluit om vijf vestigingen te sluiten, heeft de Bijenkorf een uitvoerige analyse vooraf doen gaan, vertelt Van de Velde. Daarbij waren 3 criteria aan de orde: is het winkelpand van de vestiging voldoende representatief om de nieuwe winkelformule van de Bijenkorf ruimte te geven, bevindt het winkelpand zich op een goede locatie en, ten derde, is het verzorgingsgebied van het warenhuis voldoende sterk.

Arnhem
Volgens Van de Velde is in alle vijf steden waar de Bijenkorf nu verdwijnt naar een alternatieve locatie gekeken. Welke panden in Arnhem zijn bekeken, wil zij niet zeggen. Dat Arnhem met een beter pand open zou zijn gebleven, is volgens haar evenmin een juiste conclusie. "Alle 3 de criteria wegen even zwaar. Die zoektocht naar andere panden verliep gelijktijdig met de analyse van het voedingsgebied, niet erna."

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.