Volledig scherm
De familie Bosvelt net na het ontvangen van de cheque. © Bart Ariëns

Bijna 2.000 euro ingezameld in Huissen voor familie oliebollenkraam

HUISSEN - De inzamelingsactie voor een nieuwe oliebollenkraam voor Bennie en Melissa Bosvelt uit Apeldoorn heeft in Huissen bijna 2.000 euro opgebracht.

De oude kraam ging op 10 december op de Markt in Huissen in vlammen op door een ongeluk bij het verwisselen van een gasfles.

Actie
De actie was opgezet door Huissenaar Bart Ariëns, die indertijd toevallig gezien had dat de zwaar gedupeerde Melissa Bosvelt een bos bloemen kwam brengen bij Henk van Eimeren, de voorzitter van de Huissense ondernemersvereniging, die haar na de ramp geholpen had.

„Als die mensen zo attent zijn, dan moeten wij het ook zijn”, redeneerde hij. Met hulp van Van Eimeren en drukkerij Kuipers stonden er al snel vele inzamelpotten in het centrum. Zo werd bij het Kruitvat 155 euro ingezameld, bij Hermsen & Hermsen 70, bij Albert Heijn 667.

Emotioneel moment
Het was een emotioneel moment toen de inmiddels grotendeels van zijn verwondingen herstelde Bennie Bosvelt en zijn vrouw Melissa zaterdag het totaalbedrag van 1.952,11 euro in ontvangst mochten nemen.

Bennie reageerde aangedaan: „Het is voor ons heel erg fijn om te merken dat wij er niet alleen voor staan en dit bedrag van bijna 2.000 euro is een eerste stap voor de bouw van een nieuwe oliebollenkraam.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.