Verpleegkundigen in het OK-complex van Rijnstate. Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundigen in het OK-complex van Rijnstate. Archieffoto. © Rijnstate

Bijna de helft van de verpleegkundigen haakt binnen twee jaar af: Rijnstate en HAN willen dat voorkomen

ARNHEM - Jaarlijks studeren er aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zo’n vijfhonderd verpleegkundigen af: allemaal keihard nodig om de zorg draaiende te houden. Maar velen haken af na twee jaar op de werkvloer. Dat willen Rijnstate en de HAN voorkomen door betere samenwerking.

5 reacties

 • Ceciel Buijser

  4 dagen geleden
  Beste @Michel, op de eerste plaats: het klimaat is óók nu een probleem. Als we niks doen dan kunnen we dat later niet meer herstellen. Daarbij: het is niet een of/of discussie. We zullen de lasten moeten verdelen. Het is niet anders.
 • Michel Fijen

  4 dagen geleden
  @ Ceciel Ik wil hiermee aangeven dat de prioriteiten verkeerd liggen. Wel miljarden uitgeven aan klimaat op basis van modellen waar vraagtekens bij gezet kunnen worden over mogelijke problemen over 10, 20 jaar terwijl we nu een echt bestaand probleem hebben waar dan geen geld voor is.
 • Ceciel Buijser

  4 dagen geleden
  @Michel, je hebt gelijk als je zegt dat de waardering voor de helden in de zorg minimaal is. Er moest zo nodig geprivatiseerd worden, nu zien we de gevolgen van dat kortzichtige VVD-beleid. Het mag niks kosten allemaal en de medewerkers worden door de toenemende druk alsmaar verder de ziektewet ingejaagd. Maar wat heeft het klimaat hiermee te maken?
 • Michel Fijen

  4 dagen geleden
  We moesten met pannen en deksels de helden van de zorg bedanken voor al hun fantastische werk. Maar de gehele coronaperiode kregen ze er qua salaris vrijwel niets bij. Geen extra uitbreidingen personeel, geen extra ic verpleegkundigen, het werk niet aantrekkelijker maken, etc. Onze overheid interesseert het kennelijk allemaal niet. Nee we geven liever vele miljarden uit aan het klimaat op basis van modellen en raportten waar veel vraagtekens bij gezet kunnen worden. En dan dit bericht! Gek toch!
 • Marie-Louise Walter

  4 dagen geleden
  En hoeveel haakten er vroeger af na de in setvice opleiding?? De opleiding is te theoretisch ( met matig niveau ) en men heeft te weinig praktijkervaring. Als ze klaar zijn hebben ze een tot twee jaar nodig om het vak te leren. Het liefst werken ze GEEN avond, nacht of weekend.( een aantal uitzonderingen daargelaten) Breng de inservice opleiding terug

In samenwerking met indebuurt Arnhem