Volledig scherm
Het Paleis van Justitie in Arnhem. © ANP

Bijna dodelijke uithaal met bierglas op Korenmarkt wordt door gerechtshof lager bestraft

ARNHEM - Een 33-jarige Arnhemmer heeft donderdag niet een hogere, maar juist een lagere straf opgelegd gekregen na zijn uithaal met een bierglas bij het uitgaan in Arnhem. In het hoger beroep vindt het gerechtshof niet poging doodslag bewezen, zoals de rechtbank eerder, maar zware mishandeling. Het gerechtshof legt de man twee jaar cel op, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De openbaar aanklager had in het hoger beroep juist gevraagd om een hogere straf van 6 jaar wegens poging doodslag, nadat de rechtbank eerder niet 6, maar 4 jaar cel oplegde.

Door pees, spier en slagader

Op 22 oktober 2017 ontstond in de Freaky Pianobar aan de Arnhemse Korenmarkt trammelant tussen de 33-jarige Arnhemmer en iemand anders. Een derde man van toen 24 jaar uit Elst wilde hen uit elkaar halen. De Arnhemmer haalde daarop uit met zijn bierglas, dat diep door de hals sneed van de man uit Elst. De Arnhemse verdachte ging er daarop snel vandoor. De politie vond hem alsnog in de Steenstraat.

Het slachtoffer werd door een pees, spier en slagader gesneden. Hij overleefde het maar net: voorafgaand aan een noodoperatie was het voor hem en zijn naaste familie en vrienden onzeker of hij zou overleven.

Dodelijke afloop

Het hof vindt het erg kwalijk dat de Arnhemmer wegvluchtte en ontkent dat hij de verwondingen heeft veroorzaakt, terwijl het slachtoffer met blijvend letsel zit. Maar het hof vindt niet bewezen dat hij kon weten dat zijn uithaal evengoed een dodelijke afloop had kunnen worden en dat is voor het bewijzen van poging doodslag wel nodig.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.