Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bijna helft Gelderlanders overweegt andere baan in coronatijd: ‘Je kunt de hele dag mokken, maar dat helpt niks’

ARNHEM - Zeker 40 procent van de werkende en studerende Gelderlanders overweegt zich te laten omscholen naar een andere sector. Zij hebben bijvoorbeeld hun baan verloren door de coronacrisis of willen een beter toekomstperspectief. Ook de digitalisering van werk speelt een rol.

12 reacties

 • Wilfred Geen_nee

  2 jaar geleden
  Een switch naar cultuur, recreatie en toerisme is in trek.....maar dat zijn ook weer delen die keihard geraakt zijn door de Corona crisistijd. 
 • Alert

  2 jaar geleden
  In de Zorg algemeen zijn de salarissen goed. Alleen in verhouding met het heden wordt er meer verwacht door Covid 19. Juist ZZP ers verdienen slecht, moeten zelf zorgen voor hun pensioen, arbeidsongeschiktheid en zorgverzekering afsluiten. Ook het inkomen is zeer variabel.
 • Wilfred Geen_nee

  2 jaar geleden
  Je hoort "solliciteert" te schrijven. Stam+t regel aanhouden. Dus ook in je sollicitatiebrief,  beste Tinus. Succes. 
 • PietjeBel

  2 jaar geleden
  als je door ziekte er een tijd uit bent geweest of een chronische ziekte hebt dan wordt het lastiger. 
 • Alert

  2 jaar geleden
  Onzin, was 49 jaar en mijn vrouw 50 jaar allebei van baan veranderd. Ook in mijn vriendenkring zijn boven de 50 en hebben een baan gevonden. Je laten omscholen en positief in het leven staan.
 1. Reisbranche zet zich schrap voor ‘de grootste ramp ooit’
  PREMIUM

  Reisbran­che zet zich schrap voor ‘de grootste ramp ooit’

  De dag van de waarheid nadert voor de reiswereld. Tienduizenden banen hingen al aan een zijden draadje. Nu de tweede coronagolf onvermijdelijk lijkt, kunnen harde personeelsingrepen niet uitblijven. TUI alleen al verwacht 8000 van de 71.000 banen te moeten schrappen. Hoeveel banen in Nederland op de tocht staan is onduidelijk. Ook ondernemingen als Corendon en Booking.com verwachten meer mensen te moeten ontslaan.

In samenwerking met indebuurt Arnhem