De daders hebben de auto achtergelaten na de ramkraak op de juwelier aan de Hommelstraat.
Volledig scherm
De daders hebben de auto achtergelaten na de ramkraak op de juwelier aan de Hommelstraat. © Maikel Venrooij

Bijna niets weg na ramkraak op Arnhemse juwelier

ARNHEM - Op juwelierszaak Het Gouden Paleis aan de Hommelstraat in Arnhem is een ramkraak gepleegd in de nacht van maandag op dinsdag. De daders ramden rond 4.15 uur met een gestolen auto het metalen rolluik voor de deur van de juwelier kapot. Volgens de politie zijn enkele daders de winkel binnengegaan en hebben ze daarna sieraden meegenomen.

De eigenaar zegt dat er vrijwel niets weg is, uit de winkel missen enkel een paar ringen. Op één na zijn alle glazen vitrines met juwelen nog intact: slechts de vitrine die tegen de geramde voorgevel stond is gesneuveld.

Scooter
Getuigen hebben gezien dat 3 mannen na de kraak op een gereedstaande scooter stapten en wegreden. Een 4e man liep weg in de richting van de tunnel over het spoor. De auto hebben ze laten staan. Volgens de politie was het voertuig op maandag 21 december gestolen in Arnhem.

Beschadigd
De pui van de winkel is vrijwel volledig ontzet. De politie was enkele minuten na de ramkraak aanwezig en heeft tevergeefs gezocht naar de daders. De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Volledig scherm
© Rolf Hensel

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.