Biomassa
Volledig scherm
Biomassa © Shutterstock

‘Biomassacentrale Arnhem is nog te stoppen, ook door politiek’

ARNHEM - De biomassacentrale op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem is nog tegen te houden, ook door de lokale politiek. 

22 reacties

 • Maria

  4 jaar geleden
  Is er al een online petitie te tekenen tegen deze biocentrale?
 • Marco

  4 jaar geleden
  Het gaat niet om bangmaken. Ik ga de discussie over nut en noodzaak van gasloos niet aan (wordt opgelegd door de regering, heb er mijn mening over, maar dat is niet van belang), maar het is technisch niet mogelijk om Nederland voor 2050 gasloos te krijgen als er nu niet begonnen wordt. We kunnen zelfs niet genoeg handjes uit het buitenland halen (als we dat zouden willen) om dat te realiseren. En wanneer de "handjes" schaars worden, zullen de kosten om gasloos te worden alleen nog maar hoger worden. Of we gaan gasloos niet redden....
 • Marco

  4 jaar geleden
  Zo onopvallend is het niet hoor. Al jaren geleden is er (ook in deze krant) berichtgeving geweest over een mogelijke biomassacentrale op de Kleefse Waard. De partij die het destijds onderzocht (Nuon) heeft het niet uitgevoerd maar wat later zijn oude gascentrale verkocht aan Dalkia (dochter van Veolia) dat bekend staat om duurzame energieopwekking. Wie zich echt interesseert in deze materie had dit al jaren aan kunnen zien komen. 
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Zolang er gas is, zal een biomassa, sorry, houtkachel hooguit tijdens een romantische fase één van de betere alternatieven zijn voor een gaskachel. 
 • ArnhemsPeil

  4 jaar geleden
  klopt. Ze zijn slimmeriken. Als je wil dat we niet alleen op papier klimaatdoelen halen dan zul je zelf de bekendmakingen moeten gaan bijhouden. Dat is natuurlijk belachelijk. Het kan hier: https://www.gelderland.nl/Bekendmakingen

In samenwerking met indebuurt Arnhem