De biomassacentrale van Veolia op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De biomassacentrale van Veolia op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. © Gerard Burgers

Biomassacentrale Veolia krijgt hoge uitstoot ammoniak niet onder controle: ‘Vier keer de overschrijding is absurd hoog’

ARNHEM - Veolia krijgt de te hoge uitstoot van ammoniak van de biomassacentrale in Arnhem niet onder controle. Metingen hebben aangetoond dat de centrale op Industriepark Kleefse Waard vier keer meer ammoniak uitspuugt dan wettelijk toegestaan.

4 reacties

 • joan sas

  1 jaar geleden
  Veel gedoe; die BMC maar 1 foutstook houtkachel doet qua gifuitstoot meer dan zo'n BMC. Dat mag wel? Bij Onderlangs en langs de Rijn liggen vele woonarken met schoorsteenpijp die onder peil stopt. Die giftige rook blijft dus laag hangen en zit vol met kanker-PAK's en dioxines. Ook bij stook-alert staan er vele pluimen; op Onderlangs stik je bijna van de gifrook. Een goed gestookte houtkachel heeft amper zichtbare rook. Vette teer in pijp geeft schoorsteenbrand; dan is BRAND-verzekering ongeldig!
 • A.M. Berben

  1 jaar geleden
  Kennelijk functioneert ook deze omgevingsdienst volstrekt onder de maat en niet zoals het zou mogen worden verwacht van zo'n dienst. Dat is niks nieuws aangezien onderzoek in 2021 al aantoonde dat er bij meerdere omgevingsdiensten ernstige problemen bestaan in het functioneren onder meer door personeelsgebrek maar ook door wat bijzondere taakopvattingen. Het is aan de gemeentes, en Arnhem voorop als grootste gemeente, om hier nu zowel orde op zaken te stellen als kwaliteit te kunnen bewaken.
 • Karel Koning

  1 jaar geleden
  Het begint net als Groningen te worden, uitzichtloos en kansloos. Teveel geld gaat hierheen en de gemeente, ODRA en de provincie doet gewoon niets. Ja ze schrijven briefjes en mailen maar echte daadkracht is er niet en zal ook niet komen zolang GroenLinks in Arnhem heerst. De partij die straks alles op stadswarmte wil hebben wat o.a. van Veolia af kan komen.
 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Subsidie slurpen en daarvoor rijkelijk ammoniak uitstoten... tijd dat de overheid gaat handhaven. Of geld gaat terugvorderen.