Buurtbewoners demonstreren tegen de komst van zorgmijders naar de Paasbergflat, in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners demonstreren tegen de komst van zorgmijders naar de Paasbergflat, in 2019. © Erik van 't Hullenaar

Bliksemactie van Arnhemse gemeenteraad: Paasbergflat mag niet meer gebruikt worden voor zorgklanten

ARNHEM - Met een bliksemactie heeft de gemeenteraad van Arnhem voorkomen dat er opnieuw zorgklanten kunnen worden ondergebracht in de Paasbergflat. Eerder deze maand had de gemeente een langslepende rechtszaak daarover verloren van de stichting Onderdak. Daardoor was het toch weer mogelijk geworden om een grotere groep overlastgevende zorgmijders in de flat te huisvesten. 

5 reacties

 • Lucas de Vries

  2 jaar geleden
  Harjo Roordink, en hier op de Arnhemse Allee (Fluweelboomstraat, Vogelkersweg en Iepstraat). Meerdere "cliënten" die er door Siza zijn geplaatst. Mensen zonder ook maar enige bezigheid. Die afgezonderd van de rest (blijven) leven en door Siza "gepamperd" worden.
 • H. Berkman

  2 jaar geleden
  Waarschijnlijk zoekt de wethoudster een nieuw appartementje om in te investeren En weer een voorbeeld dat er voor Arnhem noord blijkbaar andere regels gelden dan voor zuid , als in zuid 30% van de bewoners klagen over een voorziening dan gaan we doodleuk de aanwezigheid van die voorziening met 4 jaar verlengen
 • Harjo Roordink

  2 jaar geleden
  Wijkbewoners waren er niet blij mee dat deze mensen centraal werden opgevangen, gerechtelijke uitspraak geweest die dit bekrachtigd, gemeente gaat er in mee, gevolg is dat nu door de gehele wijk overal de woningen worden gebruikt voor de opvang van deze mensen, hier worden de bewoners ook niet blij van. Nog minder centraal toezicht helaas. Mag 't met eigen ogen aanschouwen hoe de portiekflats in geitenkamp in notime worden vorgestopt met psychiatrische patiënten en junks, gaat lekker zo.
 • Lucas de Vries

  2 jaar geleden
  Een rechterlijke uitspraak wordt hier in Arnhem dus niet serieus genomen. Hier gelden eigen regels. En waar heeft De Gelderlander de kennis vandaan dat het "overlastgevende zorgmijders" zullen zijn? Heel vreemd, dit.
 • Willem Noaber

  2 jaar geleden
  Mooi, hoe burgers hier zelf in actie zijn gekomen. Ik stem volgende verkiezingen voor een partij die stopt met de decentralisatie van de GGZ en andere WMO zorg. Een absurd idee dat gemeenten zorg kunnen coördineren dat 4 jaar nadat we van de PvdA verlost zijn nog steeds bestuurlijke praktijk is.

In samenwerking met indebuurt Arnhem