Volledig scherm
Op de kruising van de Wikkestraat en Zeesingel in Arnhem is een bloedspoor aangetroffen. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Bloedbad in Arnhem-Zuid was ruzie tussen huisbaas en zijn huurder over vuilniszak

ARNHEM - Voor het bloedbad op straat afgelopen oktober in Arnhem-Zuid moet een 45-jarige Arnhemse huisbaas drie jaar de cel in, wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft.

De officier van justitie vindt bewezen dat de Arnhemmer op de hoek van de Wikkestraat en de Zeegsingel zijn 48-jarige kamerhuurder levensgevaarlijk in zijn hals heeft gestoken met een mes.

Een poging doodslag, zo betoogde de aanklager voor de Rechtbank Gelderland, omdat het veel erger had kunnen aflopen.

Huishoudelijke ergernissen

De steekpartij op klaarlichte zondagmiddag in een woonwijk zou het sluitstuk zijn van huishoudelijke ergernissen tussen de verdachte huisbaas, die meerdere kamers verhuurt in zijn eigen woning, en zijn 48-jarige kamerhuurder. De ergernissen bereikten een kookpunt toen een zak vuilnis te lang in het huis bleef slingeren.

Toen de 48-jarige met zijn 14-jarige zoontje het vuilnis naar de container bracht, kwam de huisbaas op de huurder af en sloeg hem tegen zijn hoofd, hals en kin. Tenminste, dat dacht de huurder zelf, die daarop zijn zoontje in veiligheid bracht. Maar het jongetje zou geroepen hebben: ,,Papa hij heeft een mes” en ,,je bent gestoken”. Daarop zag de huurder het bloed dat ineens overal zat en raakte in paniek.

Schermutseling

Volgens de huurbaas zat het toch echt anders. De huurder zou op hém afgelopen zijn met het mes. Hij zou zich verweerd hebben en tijdens de schermutseling zouden de verwondingen ontstaan zijn.

Volgens de officier klopt dat verhaal niet met getuigenissen en omstandigheden, en het verhaal van de vader en het jongetje wel. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.