Volledig scherm
Vitesse-trainer Leonid Sloetksi bladert in de uitzending van Ivo Niehes ‘TV Show op Reis’ met zijn moeder Ludmilla door een foto-album. © AVROTROS

Bloedhete bitterballen. Dat was wel even wennen voor Vitesse-coach Leonid Sloetski

ARNHEM - Dat Nederlandse bitterballen bloedheet zijn? Niemand die het Leonid Sloetski had verteld toen hij in 2018 in Arnhem begon als trainer van Vitesse. Het was wennen in Nederland, vertrouwde hij Ivo Niehe toe in diens programma ‘TV Show op Reis’, dat zondagavond werd uitgezonden.

Niehe ging voor zijn show op bezoek in het appartement dat ‘de meest kleurrijke trainer die we ooit in de eredivisie langs de lijn hebben zien staan’ in Moskou heeft. Daar wonen Sloetski’s moeder Ludmilla en zijn zoon Dmitry. De Rus toont zijn werkkamer met trofeeën, en zijn enorme aquarium.

Quote

Eva Jinek ziet er altijd goed uit. Maar in ons shirt nóg beter

Leonid Sloetsky, Trainer Vitesse

Die bitterballen? Sloetski brandde er flink zijn mond aan, tot grote hilariteit van het gezelschap waarin hij verkeerde. Hij verzon direct een zoete wraak: ,,Ik dacht: de volgende keer neem ik een fles wodka mee en ik zeg dat iedereen in één keer een glas achterover moet slaan.”

Er was meer waaraan de Rus moest wennen in Nederland. Alle vergaderingen bijvoorbeeld. En dat voetballers schrikken als de trainer zegt dat ze niet spelen omdat hij ze slechter vindt dan een medespeler. Russen zijn recht voor zijn raap, legt hij uit. ,,Inmiddels ben ik niet meer zo direct naar mijn spelers”, bekent de Vitesse-coach.

Sloetski is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van Vitesse. De Rus was medeverantwoordelijk voor de beste seizoensstart van de Arnhemmers ooit. Na drie nederlagen op rij in de competitie ligt hij onder vuur bij de Vitesse-supporters, maar hij heeft een grote schare fans die zijn Instagram-account volgen. 

Als Sloetski op tv in beeld komt, is dat ‘een cadeautje’ vindt Ivo Niehe. Eerder dit jaar trok de Vitesse-trainer de aandacht door na een optreden in haar talkshow Eva Jinek in een Vitesse-shirt te hullen. ,,Eva Jinek ziet er altijd goed uit”, vertrouwde Sloetski Niehe toe. ,,Maar in ons shirt nóg beter.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.