Wim Bos en Marike Spee met hun boek ‘Ons Eritrea. Nieuwe Arnhemmers aan het woord’. Daarin is onder andere te lezen dat Eritreeërs tweeënhalf uur uittrekken voor hun koffieceremonie.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Bos en Marike Spee met hun boek ‘Ons Eritrea. Nieuwe Arnhemmers aan het woord’. Daarin is onder andere te lezen dat Eritreeërs tweeënhalf uur uittrekken voor hun koffieceremonie. © Erik van 't Hullenaar

Boek is eerbetoon aan Eritrese nieuwkomers: ‘Er bestond behoefte om ze beter te leren kennen’

Eritreeërs aan het woord Een interview met Marike Spee en Wim BosMarike Spee en Wim Bos van Stichting Integratiehuis in Arnhem schreven een boek over één specifieke doelgroep: de Eritreeërs. Eerder deze maand kwam het uit.

2 reacties

  • koos rentzing

    1 jaar geleden
    Als we 2 1/2 uur koffie zetten, 1 1/2 uur thee zetten, 2 uur een rookceremonie doen en 2 uur lunchen is de dag om. Dat is waarschijnlijk een van de problemen in Eritrea.
  • Anne Hout

    1 jaar geleden
    Waarom worden nieuwe Nederlanders vaak neergezet als onmondige kinderen die door de slimme en vriendelijke blanke papa en mama moeten worden geholpen? Dit getuigt van een superieur-kolonialistische kijk op de wereld die we volgens mij met het vertrek van ontwikkelingsminister Pronk hadden losgelaten. De Eritreeërs zijn van huis uit verlegen, dus de blanke Nederlanders zullen ze helpen. En moeten de Eritreeërs nu dankbaar zijn of hoeft dat niet? Gelukkig! Het zijn mensen als u en ik. Basta!

In samenwerking met indebuurt Arnhem