Daniëlle futselaar tekenares heeft een boek over het heelal gemaakt. Arnhem
Volledig scherm
PREMIUM
Daniëlle futselaar tekenares heeft een boek over het heelal gemaakt. Arnhem © Rolf Hensel

Boek van Daniëlle uit Arnhem krijgt Chinese vertaling: ‘Er is niets zo heerlijk als opgaan in je fantasie’

het gesprekDaniëlle Futselaars tekening van de planeet Kepler 452b werd wereldberoemd. Nu wordt het boek van de Arnhemse over het heelal vertaald in het Engels, Russisch en Chinees.

Ze is gewend aan thuis werken. ,,Voor anderen is het misschien nieuw, maar als illustratrice ben ik niet anders gewend”, zegt Daniëlle Futselaar. Ze heeft een rustige werkplek in haar woning in de Arnhemse wijk ’t Cranevelt.

Tekeningen van planeten, sterren, maar ook van draken en elfen hangen om haar heen. Twee katten zijn altijd in de buurt. Toch zijn sinds corona ook voor Futselaar de dagen anders.

U zult toch wel bang zijn, net als iedereen?
,,Zeker wel. Maar het heeft een tijdje geduurd voordat ik deze surrealistische, nare droom als realiteit kon accepteren. Als ik ’s ochtends wakker word, denk ik ‘Er is iets…oh ja. Corona’. Met mijn ouders in Zeeland, die in de 70 zijn, heb ik intensief contact.

Het is een moeilijke tijd. Maar ik ga er ook van uit dat we hieruit komen en dat we de draad weer oppikken en doorgaan. Mijn man Anton, die it-manager is, werkt ook thuis. Dat vind ik dan weer erg gezellig.’’

Quote

Ze beleven allerlei spannende avonturen. Zo probeer ik de fantasie van de kinderen aan de gang te krijgen

Daniëlle Futselaar

Er is meer wat tot vreugde stemt. Uw boek ‘Het Heelal’, dat vorig jaar uitkwam, wordt meteen vertaald in het Engels, Russisch en Chinees. 
,,Ik vind het geweldig. Het is het eerste boek dat ik zelf geschreven heb. Als illustratrice heb ik tekeningen gemaakt voor een stuk of vijftien kinderboeken, maar die boeken waren van iemand anders. Nu heb ik tekst én beeld gemaakt. 

,,Uitgeverij Clavis, waarvoor ik al vaker getekend had, wilde een serie maken met informatieve boeken voor kinderen van ongeveer 10 jaar oud. Denk aan onderwerpen als het heelal, de oude Grieken, oceanen. Zaken waar je juist als kind, met al je verbeelding, helemaal in op kunt gaan.

Maar die serie kwam niet van de grond. Wat er gemaakt was, was behoorlijk saai. Toen heb ik gevraagd: mag ik het eens proberen? En dan niet alleen de tekeningen, maar ook de tekst.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.