Boswachter Ben Oosting van Geldersch Landschap bij een dode ree met ongeboren kalf. De pootjes van ongeboren kalfje steken nog uit het achterlijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Ben Oosting van Geldersch Landschap bij een dode ree met ongeboren kalf. De pootjes van ongeboren kalfje steken nog uit het achterlijf. © Gerard Burgers

Boswachter woedend omdat honden een ree tijdens geboorte kalfje de dood injagen: ‘Verschrikkelijk’

DOORWERTH/OOSTERBEEK - Een reegeitje heeft maandagavond tijdens de geboorte van een kalfje de dood gevonden nadat loslopende honden jacht op het diertje hadden gemaakt. ,,De pootjes van het reekalfje staken er al uit. Verschrikkelijk. Ik ben zeer ontdaan”, zegt boswachter Ben Oosting.

37 reacties

 • Senors

  1 jaar geleden
  Deze stelling is toch wel echt de omgekeerde wereld: het ree zorgt normaal gesproken er wel voor uit de buurt van gevaar te blijven dan wel te vluchten, honden echter gaan op zoek naar prooi! Hondenbezitters die zich niet aan de regels houden en dit laten gebeuren moet (behalve de boete!) het veboden worden nog een hond te houden!
 • Daan

  1 jaar geleden
  Dus waar mensen komen moeten wilde dieren uit de buurt blijven? En er is geen verschil in gedrag tussen wilde dieren als wolven en gedomesticeerde dieren als honden? Zo wordt weer duidelijk dat vele mensen tegenwoordig enorm ver van de natuur staan. 
 • Hulshof

  1 jaar geleden
  Inderdaad verwerpelijk dat de eigenaar/eigenaren van deze hond(-en) hun loslopende hond niet beter onder controle hadden. Als je al je hond wilt laten loslopen (ook op plaatsen waar het mag): zorg dat je hem zo goed africht dat hij terug komt als je hem roept. Anders maar aan de lijn.Toch moet  je je afvragen of we er wel zo blij mee moeten zijn dat er reeën zo dicht bij de bewoonde wereld rondlopen. Het kan ook leiden tot aanrijdingen. En verder: wie is er nog zo blij met de wolven die in ons land in steeds grotere aantallen voorkomen? Die doen precies hetzelfde als deze loslopende honden.
 • Bo4

  1 jaar geleden
  Ik hoop zo dat het baasje van deze honden verteerd wordt door afschuw wat hij/zij heeft aangericht. Ja,best baasjes, als je je hond laat loslopen is er maar een schuldig aan deze slachting, en dat ben jij.Dat deze gruwelijke gedachte je van binnen moge opvreten.
 • Fred Schuit

  1 jaar geleden
  De drang van mensen om huisdieren is zo groot dat dit tot enorme problemen leidt. Loslopende honden die jong wild ombrengen, katten die massaal kleine dieren om zeep helpen, om over agressieve aanvallen en stront nog maar te zwijgen. De mens is egoïstisch en moet, tegen het belang van de huisdieren zelf, huisdieren hebben. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.