Volledig scherm
© Bert Jansen

Boswachters houden hennepkwekers staande

VELP - Twee boswachters van Natuurmonumenten hebben donderdagavond hun functie erg letterlijk genomen. Na een tijdje geduldig te wachten in de bossage bij bedrijventerrein De Beemd in Velp wisten ze twee hennepkwekers staande te houden. 

Het begon allemaal met de geur van wiet. De boswachters roken tijdens hun ronde een wietlucht in een bosje aan het eind van het bedrijventerrein. Ze volgden de geur en kwamen uit bij een akkertje met ongeveer dertig hennepplanten. Hierop schakelden de boswachters de politie in.

Schuil houden

,,We zijn ter plaatse geweest en hebben met de boswachters afgesproken dat zij zich schuil zouden houden in het bosje. Wij vallen te veel op", vertelt clusterchef Jos Scholten van de politie Velp en Rheden. Kort nadat de boswachters zich hadden verscholen in het groen kwamen de hennepkwekers hun akker controleren. Hierop hebben de boswachters de twee staande gehouden en de politie er weer bijgehaald. 

Quote

De credits gaan echter naar de boswach­ters van Natuurmonu­men­ten.

Jos Scholten, clusterchef politie Rheden en Velp

De twee mannen uit de gemeente Rheden zijn gearresteerd en inmiddels verhoord. ,,We hebben het bosje verder onderzocht en stuitten op nog een akkertje met ongeveer 15 plantjes. Verder hebben we nog enkele spullen als een tuinslang en een personenauto in beslag genomen", vertelt Scholten. ,,De credits gaan echter naar de boswachters van Natuurmonumenten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.