Bouwbedrijven schrikken terug voor verlengen A15: ‘Risico’s project te groot’

VIDEOARNHEM - Drie bouwbedrijven willen niet meer meedoen aan de aanbesteding van de A15. Heijmans, BAM en TBI hebben bekendgemaakt dat ze zich hebben teruggetrokken. Ze vinden de risico’s van het project te groot. Daarmee zijn er nog maar twee kandidaten over.

11 reacties

 • Pim

  4 jaar geleden
  Voortraject heeft al het nodige gekost ben ik bang. En nog is er niets gebeurd. Straks blijkt dat het project niet haalbaar blijkt en zijn er toch alweer de nodige belastingcenten verspild.
 • Bert

  4 jaar geleden
  Vroeger had de overheid de ervaring zelf in huis om zulke klussen goed voor te bereiden. Door een terugtrekkende overheid mogen de aannemers dit overnemen. Bij vele projecten is gebleken dat dit niet de goede manier is (parkeergarage Eindhoven). Terug naar vroeger! Overheid moet de knowhow in huis halen en de regie houden op de uitvoering en niet achter het kantoorburo gaan zitten en het meerwerk keuren.
 • gerrit verkuijl

  4 jaar geleden
  jan met de pet is de harde werker,de ambtenaren strijken met de eer
 • Hans

  4 jaar geleden
  Multinationals en geld maken nog steeds de dienst uit. Hoogleraren kunnen wel zeggen dat dat niet moet, slecht is of tegen ons gaat werken, voorlopig is het gewoon nog zo. Er is nog niets veranderd en ik zie ook geen enkel teken dat het binnenkort anders gaat zijn. Geld, en dus zeker multinationals met al hun juristen, vindt altijd weer een weg om toch haar zin te krijgen.
 • janv

  4 jaar geleden
  Waarom risico's, goede afspraken maken waar nog geen speld tussen te krijgen is, moet toch kunnen .En vooral  GEEN MILIEU  of DIERENCLUBS zeggenschap geven.Het is toch niet de eerste weg die aangelegd wordt ?

In samenwerking met indebuurt Arnhem