Een impressie van Meinerseiland, onderdeel van de toekomstvisie voor Stadsblokken en Meinerswijk in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van Meinerseiland, onderdeel van de toekomstvisie voor Stadsblokken en Meinerswijk in Arnhem. © Luchtfoto Ruimte voor de Rivier

Bouwen bij de rivier in Arnhem, kan dat wel? Steffenie is voor, Anne-Marie is tegen

ARNHEM - Zeker 1200 mensen willen graag een huis in het Arnhemse uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk. Vanaf vandaag, woensdag 18 november, praat de politiek weer over de bouw van 430 woningen op een gevoelige plek. Doen, zegt de een. Niet doen, zegt de ander.  Hieronder een voor- en een tegenstander aan het woord.

18 reacties

 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  Echt walgelijk hoe links zich niet kan neerleggen bij verlies na democratisch stemmen….
 • Laura

  2 jaar geleden
  In Nijmegen ligt momenteel veel stil, zie juist in Arnhem veel meer gebouwd worden.
 • Pim

  2 jaar geleden
  Behalve van woningnood is er ook een ‘instroom-overschot’. Zolang de instroom blijft bestaan, blijf je ook woningnood houden.Snel bouwen lost niets op.
 • Rvo

  2 jaar geleden
  Het verhaal van de VVD klopt niet. We krijgen niets bij de weilanden zijn er al . Alleen van eigenaar. Wordt veranderd . Er worden wel 430 woningen gebouwd dit  betekent voor deze omgeving milieu belasting door auto,s ca 2000 bewoners die er permanent wonen en voorzieningen.Uiterwaarden als natuurgebied  hoe zit dit nu , wat verdwiijnt er er wat komt erbij.
 • Pim

  2 jaar geleden
  De lokatie is zo al 2000 jaar en er is vrijwel niet gebouwd, gek hè?Zouden ze vroeger toch beter weten hoe het zit met stijgende waterspiegel van de Rijn?Daarbij, informeer eens voor de grap bij een Arnhemse Verzekerings Maatschappij, je weet wel, als je naar Nimwegen rijdt. Vraag of je een inboedel en opstalverzekering kunt afsluiten. Adres nabij Meinerswijk. Die doen het NIET.

In samenwerking met indebuurt Arnhem