Een impressie van Meinerseiland, onderdeel van de toekomstvisie voor Stadsblokken en Meinerswijk in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van Meinerseiland, onderdeel van de toekomstvisie voor Stadsblokken en Meinerswijk in Arnhem. © Luchtfoto Ruimte voor de Rivier

Bouwen bij de rivier in Arnhem, kan dat wel? Steffenie is voor, Anne-Marie is tegen

ARNHEM - Zeker 1200 mensen willen graag een huis in het Arnhemse uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk. Vanaf vandaag, woensdag 18 november, praat de politiek weer over de bouw van 430 woningen op een gevoelige plek. Doen, zegt de een. Niet doen, zegt de ander.  Hieronder een voor- en een tegenstander aan het woord.

17 reacties

 • Laura

  3 maanden geleden
  In Nijmegen ligt momenteel veel stil, zie juist in Arnhem veel meer gebouwd worden.
 • Pim

  3 maanden geleden
  Behalve van woningnood is er ook een ‘instroom-overschot’. Zolang de instroom blijft bestaan, blijf je ook woningnood houden.Snel bouwen lost niets op.
 • Rvo

  3 maanden geleden
  Het verhaal van de VVD klopt niet. We krijgen niets bij de weilanden zijn er al . Alleen van eigenaar. Wordt veranderd . Er worden wel 430 woningen gebouwd dit  betekent voor deze omgeving milieu belasting door auto,s ca 2000 bewoners die er permanent wonen en voorzieningen.Uiterwaarden als natuurgebied  hoe zit dit nu , wat verdwiijnt er er wat komt erbij.
 • Pim

  3 maanden geleden
  De lokatie is zo al 2000 jaar en er is vrijwel niet gebouwd, gek hè?Zouden ze vroeger toch beter weten hoe het zit met stijgende waterspiegel van de Rijn?Daarbij, informeer eens voor de grap bij een Arnhemse Verzekerings Maatschappij, je weet wel, als je naar Nimwegen rijdt. Vraag of je een inboedel en opstalverzekering kunt afsluiten. Adres nabij Meinerswijk. Die doen het NIET.
 • erik roelofs

  3 maanden geleden
  Kan het gemeentebestuur nou voor eens en altijd eens DOORPAKKEN en beginnen!De plannen voor woningbouw hopen zich maar op, maar er is geen bouwkraan te zien in de stad.Plannen die nu nog weer enkele jaren gaan duren zoals Coberco, De Markt en Nijmeegseweg, helpen niet echt mee om de woningnood te ledigen. Kan bestuurlijk Arnhem met haar partners voor één keer niet eens vaart maken, zoals t Nijmegen bijv. wel lukt.
 1. Leeftijdsdiscriminatie in de sport onder het mom van corona? Wij zijn 27+ en mogen niet meedoen
  PREMIUM
  12

  Leeftijds­dis­cri­mi­na­tie in de sport onder het mom van corona? Wij zijn 27+ en mogen niet meedoen

  Sporters mogen vanaf woensdag 3 maart eindelijk weer in teamverband in de buitenlucht trainen. Maar dat geldt lang niet voor iedereen. Wie 27 jaar of ouder is, heeft pech en mag niet meedoen. Zij mogen nog steeds alleen in tweetallen trainen en ook nog eens op 1,5 meter afstand van elkaar. Er is weinig begrip voor wat je ‘leeftijdsdiscriminatie onder het mom van coronavirus’ kunt noemen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Arnhem e.o.