Al vier jaar feest: reiziger waardeert Arnhem Centraal als topstation

VideoARNHEM - Station Arnhem Centraal krijgt van 93 procent van de treinreizigers van Nederland een 7 of hoger als rapportcijfer. Daarmee komt het station op de derde plaats te staan in de ranglijst voor best gewaardeerde stations van het land.

,,Onder de grote stations doet alleen het stationskathedraal Rotterdam het iets beter’’, zegt een trotse Geoffrey Brookman, stationsmanager van Arnhem Centraal. In Gelderland staat Arnhem Centraal bovenaan, gevolgd door de kleinere stations van Klarenbeek en Hemmen-Dodewaard.

De cijfers komen uit de Stationsbelevingsmonitor 2019 , een onderzoek dat enquêteurs in opdracht van ProRail en de NS hebben uitgevoerd. Bij elkaar 150.000 reizigers zijn benaderd met vragen over het station.

,,Dat doen ze vier keer jaar op de perrons’’,  vertelt Brookman. Het gaat om vragen over het aanzien van het station, de sociale veiligheid en de staat van onderhoud. ,,We vatten dat samen onder de noemen schoon, heel en veilig’’, vervolgt Brookman. Reizigers kunnen ook cijfers geven ook voor de horeca en de winkels. Ook daar scoort Arnhem hoog.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.