Huizen op de Geitenkamp in Arnhem, een van de wijken waar corporatie Vivare woningen verkocht aan het bedrijf QSP ESS van miljardair George Soros.
Volledig scherm
PREMIUM
Huizen op de Geitenkamp in Arnhem, een van de wijken waar corporatie Vivare woningen verkocht aan het bedrijf QSP ESS van miljardair George Soros. © Rolf Hensel


Arnhem had wél ‘nee’ kunnen zeggen tegen verkoop sociale huurwoningen aan miljardair Soros

ARNHEM - De gemeente Arnhem had in 2015 best bezwaar kunnen maken tegen de verkoop van 216 Arnhemse huurwoningen door corporatie Vivare aan miljardair George Soros. Bij een dergelijke deal wordt een zogenoemde zienswijze verlangd van de gemeente. Die oordeelde positief. Maar: ‘Een negatieve zienswijze behoorde tot de mogelijkheden’.

3 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  En ik ben wel benieuwd of nu nog steeds huurhuizen verkocht gaan worden. Als de woningcorporaties geld tekort hebben moet er misschien eerst eens gekeken worden naar de kantoorbezetting en vooral het aantal managers.
 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Tsja... tegen de achterkamertjes en bierviltjes politiek van de plaatselijk SP leider valt inderdaad nu niet veel meer te beginnen. Eén voordeel: hij heeft er nog wel een actieve herinnering aan. Maar kon er natuurlijk niets aan veranderen. De raad informeren was wellicht een optie geweest.
 • k Van de meer

  1 jaar geleden
  Er is een tekort aan huurwoningen. Dus prima.

In samenwerking met indebuurt Arnhem