Brand gesticht in sigarenwinkel onder portiekflat in Arnhem-Zuid

videoARNHEM - In de Arnhemse tabakswinkel Sigarenmagazijn W.J. Wigman woedde vannacht brand. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade aan de winkel in Malburgen-West is groot.

De brand ontstond rond 02.45 uur in het pand aan de Hoefbladlaan in Arnhem.  Er was veel rookontwikkeling en en hierdoor moest de brandweer het snel opschalen naar een middelbrand. De politie gaat uit van brandstichting.

Er zijn geen gewonden gevallen, want de bewoners van de appartementen boven de winkel waren zelf naar buiten gegaan. Wel heeft de brand voor veel schade gezorgd. 

Van buitenaf is te zien dan een groot deel van de winkeletalage is verwoest. De woningen erboven hebben veel rookschade opgelopen, alsmede de kledingwinkel van Leger des Heils.  

Wigman is een van de oudste winkels in Arnhem-Zuid. De politie heeft via Burgernet een oproep gedaan aan eventuele getuigen van de brandstichting om zich te melden.

Volledig scherm
De schade aan de winkel is groot © Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.