Volledig scherm
PREMIUM
Islamitische slachterijen, zoals slachterij Dombosch in Raamsdonksveer, zijn de komende dagen extra druk vanwege het Offerfeest. Aan New Atlas in Arnhem gaat de slacht dit jaar voorbij vanwege een brand in een aanpalend pand. © Johan Wouters

Brand zet halalslachterij Arnhem dag voor Offerfeest op slot

ARNHEM - De islamitische slachterij New Atlas in Arnhem is zwaar getroffen door de brand die maandagmorgen woedde in een aanpalende loods van poeliersbedrijf W. Blom. Door de brand zijn de stallen en de slachthal van Atlas, als gevolg van rook- en waterschade, voorlopig niet bruikbaar. 

Daarnaast mogen die panden op last van brandweer en politie 24 uur niet worden betreden.

Het onheil had op geen slechter moment kunnen komen. Morgen begint het Offerfeest. Atlas, gelegen aan de Badhuisstraat in Arnhem, had twee volle dagen uitgetrokken om de vele honderden bestellingen voor een geslacht offerlam te kunnen verwerken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.