Brandweer haalt halve auto uit elkaar om zwaargewonde, beknelde kat te redden in Arnhem

VideoARNHEM - Een kat is woensdagavond in een nare situatie beland aan de De Wiltstraat in Arnhem. Het dier was bekneld komen te zitten tussen de aandrijfas, versnellingsbak en de motor van een auto. 

Een voorbijganger hoorde de kat hard miauwen, maar zag het beest niet. Daarop ging hij op onderzoek uit. Toen de kat eenmaal gelokaliseerd was belde hij de dierenambulance. De brandweer en de politie kwamen eraan te pas om de kat uit haar benarde positie te bevrijden. De reddingsoperatie duurde ruim een uur. 

De poes bleek zwaargewond te zijn geraakt, onder andere aan de pootjes. Het beest is naar een dierenarts gebracht. Onduidelijk is hoelang ze al in de auto vastzat, en of er wellicht zelfs mee is gereden. 

Om het dier te bevrijden werden het linker voorwiel en de reminstallatie verwijderd, de veerpoot losgemaakt, en een deel uit het motorcompartiment verwijderd. Uiteindelijk werd er zelfs voor gekozen om de aandrijfas door te knippen met hydraulisch gereedschap. De eigenaar van de auto heeft de brandweer toestemming gegeven voor het rigoureuze breekwerk. 

Een hele operatie was nodig om de kat uit de auto te bevrijden.
Volledig scherm
Een hele operatie was nodig om de kat uit de auto te bevrijden. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.