Volledig scherm
Milan werd tijdens het sleutelen van de brandweermannen getroost en bijgestaan door zijn vader Coen. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Brandweer moet Milan (4) bevrijden uit fiets

ARNHEM - De 4-jarige Milan heeft een tumultueuze dag achter de rug. Hij was aan het fietsen in het speeltuintje aan de Verwoldelaan in Arnhem toen hij met zijn onderbeen vast kwam te zitten achter een trapper van zijn fietsje.

Te hulp geschoten handige buurmannen kregen de jongen niet los en daarom werd uiteindelijk 112 gebeld. ,,Geen idee hoe hij het voor elkaar heeft gekregen”, zegt vader Coen. ,,Er is maar heel weinig ruimte tussen de trapper en de fiets, maar toch heeft hij het voor elkaar gekregen om vast te komen zitten. Een ambulance, brandweer en een hulpverleners voertuig van de brandweer moesten er aan te pas komen om het jongetje te bevrijden.

Na een aantal pogingen met groot en zwaar gereedschap lukte het de hulpdiensten om Milans voet zonder schade aan het fietsje achter de trapper vandaan te krijgen. De jongen hoefde niet naar het ziekenhuis en heeft een troostbeertje gekregen van de ambulancebroeders.

,,Milan heeft een paar schrammetjes, maar verder niets. Hij is als een blok in slaap gevallen na alle commotie”, zegt vader Coen. Ook de fiets heeft het incident zonder al teveel schade doorstaan.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.