Volledig scherm
PREMIUM
Dronespecialist Martijn Zagwijn van de brandweer Twente geeft op het congres op Papendal een Friese collega tekst en uitleg over de inzet van drones. © DG

Brandweer tuigt zeven droneteams op: nu ook 's avonds zoeken naar vermiste personen

ARNHEM -  De brandweer gaat drones inzetten bij de bestrijding van branden. Verspreid over het land komen er zeven droneteams, die binnen een uur een onbemand luchtvaartuig in de lucht kunnen hebben. De teams moeten eind dit jaar inzetbaar zijn.

De drones zijn uitgerust met camera's en sensoren, die in rookwolken giftige stoffen kunnen detecteren.  Ze kunnen de brandhaard nauwkeurig in beeld brengen,  maar kunnen ook slachtoffers snel lokaliseren. Bij een natuurbrand kunnen wandelaars of fietsers ingesloten raken of kunnen rookwolken het menselijk zicht belemmeren. De brandweerdrone wordt ook ingezet bij het vinden van drenkelingen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.