Volledig scherm
Theo Leonards en Piet van Lieshout van Brasserie Vieux Paris in Arnhem. © Marc Pluim

Brasserie Vieux Paris in top tien van beste Franse restaurants

ARNHEM - Brasserie Vieux Paris in Arnhem maakt kans op de titel Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Het tijdschrift ‘Leven in Frankrijk’ reikt elk jaar tijdens een feestavond in het Hilton Hotel in Amsterdam deze juryprijs én de publieksprijs uit, in bijzijn van de ambassadeur van Frankrijk.

Piet van Lieshout en zijn partner Theo Leonards zijn bekende horeca-ondernemers in Arnhem. Ze begonnen met Petit Vieux Paris, een klein restaurant met een Franse kaart, eigenlijk vooral voor de aardigheid.

Het werd een succes en inmiddels heeft het stel een groter restaurant in de carrousel op het Velperplein; Brasserie Vieux Paris.

Het restaurant staat bekend om het heldere beleid ten aanzien van het gebruik van telefoons in de zaak. Op een placemat onder het bord van iedere gast staan de huisregels van Vieux Paris. Telefoneren of appen in het restaurant staat boven aan het lijstje van zaken die niet mogen.

Kinderen met tablets laten spelen staat op de tweede plaats. En kinderen door de zaak laten rennen mag ook niet. ‘Dan ga je maar thuis eten’, zei Van Lieshout eerder in een interview in deze krant.

In elk geval een mooie feestavond

Op de website van ‘Leven in Frankrijk’ kunnen mensen stemmen op hun favoriete Franse restaurant. Behalve Vieux Paris maken nog negen restaurants kans op de eretitel: Bistrot des Alpes, Jean et Marie, Marius (alle drie Amsterdam), Gare Pompidou (Woerden), Klein Parijs (Harderwijk), Le Gone, Palmette (Den Haag), Le Petit Bistro (Sneek), Louise petit (Rotterdam).

Op 4 november weten Van Lieshout en Leonards of ze gewonnen hebben. Het is de negende keer dat het tijdschrift de restaurantprijs uitreikt. In ieder geval levert de nominatie ze een mooie feestavond op. Of zoals de organisatie schrijft: ‘Met een aangenaam strijkje op de achtergrond genieten de aanwezigen de hele avond van Franse en wijn en spijs’.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.