Volledig scherm
Brenda Felicia Muste. © Gerard Burgers

Brenda (22) uit Arnhem bekroond tot Miss World Nederland

ARNHEM - Brenda Felicia Muste (22) uit Arnhem is afgelopen nacht de winnaar geworden van de landelijke finale van de Miss World-verkiezing. De Arnhemse mag door haar winst van de modellenwedstrijd Nederland gaan vertegenwoordigen in de internationale finale in Londen. 

Zij is daarmee de mooiste van het land. Met veertien andere jonge vrouwen uit het land stond ze donderdagavond in de finale in Amsterdam van ‘s werelds oudste en bekendste schoonheidswedstrijd. Muste is door de winst de opvolger van het Achterhoekse model Leonie Hesselink, die vorig jaar tot landelijke winnares werd gekroond

Mooiste avond van mijn leven

Volledig scherm
Brenda Muste © Fotovrouwtje

Ongelooflijk trots en blij is Muste na haar bekroning. Ze versloeg de veertien andere finalisten van ‘s werelds oudste en meest bekende modellenwedstrijd en mag daardoor Nederland gaan vertegenwoordigen in de internationale Miss World-finale. ,,Dit was de mooiste avond van mijn leven. Tranen van geluk bleven maar komen.”

De donkere, 1,70 meter lange schoonheidskoningin wil een rolmodel zijn voor alle jonge vrouwen die niet zelfverzekerd zijn. ,,Hou van jezelf. Dat wil ik uitdragen”, liet ze eerder al weten. Muste, die commerciële economie studeert, werd eerder derde in de verkiezing Miss Beauty of Gelderland. De afgelopen maanden trainde ze heel hard om de felbegeerde wereldwijde finaleplaats binnen te slepen. 

Ouderenzorg verbeteren

Volledig scherm
Brenda tijdens de finale © Fotovrouwtje

Muste is een model met een missie: ze wil de ouderenzorg verbeteren en de eenzaamheid van deze groep in Nederland aanpakken. ,,De afgelopen tijd heb ik middagen opgezet voor ouderen op een dementieafdeling. Ook ben ik bij middagen geweest met ouderen die met depressies kampen. Ik heb een strategisch plan ontwikkeld voor de instellingen waar zij verblijven, over hoe zij dit soort problemen kunnen aanpakken.”

Voor de internationale finale, op 14 december in Londen, zet ze zich in voor een internationaal doel: de Sheryl Lynn Foundation, die zich inzet voor arme kinderen op de Filipijnen. ,,Veel kinderen hebben er geen schoenen of schrijfgerei. Zij kunnen zich niet goed ontwikkelen. Graag wil ik een bijdrage leveren dat te veranderen.”

Karakter

Tijdens de internationale finale later dit jaar strijden alle modellen die in hun thuisland wonnen voor de titel Miss World. Het karakter van de Miss World-verkiezing is in de loop der jaren flink veranderd. Zo zijn bikini’s en badpakken sinds 1999 verboden op het Miss World-podium.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN FOTOSERIE

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.