Volledig scherm
Brenda vlak nadat ze hoorde dat ze gewonnen had. © Fotovrouwtje

Brenda is kersverse Miss World Nederland: ‘Ik voel me het gelukkigste meisje ter wereld’

ARNHEM - ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’, zo voelt Brenda Felicia Muste (22) zich. De Arnhemse schoonheid werd donderdag op vrijdag even na middernacht bekroond tot winnares van de landelijke Miss World-verkiezing. ,,Dit was de mooiste avond van mijn leven. Tranen van geluk bleven maar komen.”

Ongelooflijk trots en blij is Muste na haar bekroning. Ze versloeg de veertien andere finalisten van ‘s werelds oudste en meest bekende modellenwedstrijd en mag daardoor Nederland gaan vertegenwoordigen in de internationale Miss World-finale. 

Één groot geluk

Ze kan het beeld van donderdagnacht maar niet uit haar hoofd zetten. Zo onder de indruk is ze er een dag later nog van. ,,We stonden met alle modellen op een rij. De jury zei wie tweede werd, en derde. Ik dacht dat ik het kon vergeten. ‘Ik zit er niet bij, blijven lachen’, dacht ik. Tot ik mijn naam hoorde.’’

Ze vervolgt: ,,Superblij was ik: alsof er één groot geluk naar beneden kwam. Natuurlijk ben ik goed gaan feesten daarna. Ik ben gaan dansen, heb lekker aan de bubbels gezeten en daarna naar een hotel gegaan.”

Door de winst neemt ze het stokje over van het Achterhoekse model Leonie Hesselink, die vorig jaar won. Vlak na de overwinning staan de twee samen stralend op een foto.

‘Ik weet zeker dat ze het goed gaat doen en dat ze een inspiratie gaat zijn voor veel jonge vrouwen’, schrijft Hesselink op Instagram over Muste. ‘Je gaat uitgroeien tot een krachtige vrouw.’

Model met een missie

Volledig scherm
Brenda Muste © Fotovrouwtje

Dat de wedstrijd puur om uiterlijk draait is volgens de donkere, 1.70 meter lange schone een groot misverstand. Badpakken- en bikinirondes zijn sinds 1999 afgeschaft. Een gezond uiterlijk, representatief opleidingsniveau en een sterk karakter; daar gaat het om.

Muste, die eerder derde werd in de Miss Beauty of Gelderland-verkiezing, is een model met een missie: ze wil de ouderenzorg verbeteren en de eenzaamheid van deze groep in Nederland aanpakken.

,,De afgelopen tijd heb ik middagen opgezet voor ouderen op een dementieafdeling. Ook ben ik bij middagen geweest met ouderen die met depressies kampen. Ik heb een strategisch plan ontwikkeld voor de instellingen waar zij verblijven, over hoe zij dit soort problemen kunnen aanpakken.”

Quote

Ik zit er niet bij, blijven lachen’, dacht ik. Tot ik mijn naam hoorde. Superblij was ik: alsof er één groot geluk naar beneden kwam.

Brenda Felicia Muste

Internationaal doel

Voor de internationale finale, op 14 december in Londen, zet ze zich in voor een internationaal doel: de Sheryl Lynn Foundation, die zich inzet voor arme kinderen op de Filipijnen.

,,Veel kinderen hebben er geen schoenen of schrijfgerei. Zij kunnen zich niet goed ontwikkelen. Graag wil ik een bijdrage leveren dat te veranderen.”

Alles gaat Muste geven om de internationale Miss World-verkiezing te winnen. ,,Ik ga hard aan het werk om mijn talenten te ontplooien. Mijn interviewskills bijvoorbeeld.”

In Londen neemt ze het op tegen meer dan honderd modellen. ,,Verwachtingen heb ik nu nog niet. Sowieso liggen alle wegen nu open. Ik hoop een modellencarrière te kunnen beginnen. Maar voor nu ben ik alleen maar heel blij en leef ik in een soort bubbel.” 

Volledig scherm
Brenda Felicia Muste tijdens de finale. © Fotovrouwtje
Volledig scherm
Brenda Felicia Muste. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.