Volledig scherm
Schoenenfabriek Dukschoen was een van de ondernemingen die in Coehoorn Centraal een bestaan trachtte op te bouwen. © Rolf Hensel

Broedplaats Coehoorn in Arnhem stopt

ARNHEM - Creatieve ondernemersbroedplaats Coehoorn Centraal houdt over drie maanden op te bestaan. 

De stichting die de alternatieve combinatie van bewonersinitiatief en bedrijvigheid in vijf jaar naar een hoger plan tilde, heeft geen vertrouwen meer in de toekomst.

Onduidelijkheid

Volgens mede-initiatiefnemer Paul de Bruijn laat de gemeente teveel onduidelijkheid bestaan over de condities waaronder Coehoorn Centraal kan en mag doorgaa.

De huurcontracten van de circa tachtig overwegend creatieve ondernemers lopen op 1 september af. Van de gemeente wilde het stichtingsbestuur meer zekerheid dat het creatieve dna van het buurtje bij een verlenging zou worden doorontwikkeld. 

Kantoren

,,We hebben schetsen gezien, weliswaar op ambtelijk niveau, waarbij het parkje in Coehoorn voor een groot deel zou worden opgeofferd aan kantoorruimte'', zegt De Bruijn. ,,Dat haalt het hart uit het project.''

De stichting huurde leegstaande panden in Coehoorn van de gemeente en verhuurde die door aan ondernemers, zoals ook het café Stella by Starlight. Een aantal ondernemers was in gesprek over aankoop van een pand, maar omdat de toekomst vaag bleef, durfden ze volgens De Bruijn uiteindelijk de investering niet aan. 

De gemeente Arnhem is om een reactie gevraagd, maar kon die dinsdag nog niet geven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Arnhem groeit uit tot eldorado van de slechtvalken, met aanstormend luchtracetalent in de Eusebiustoren
    PREMIUM
    fotoserie

    Arnhem groeit uit tot eldorado van de slechtval­ken, met aanstor­mend luchtrace­ta­lent in de Eusebiusto­ren

    ARNHEM - In de Eusebiustoren in Arnhem groeien de drie jonge slechtvalken als kool. Ze ogen nog wat log en plomp maar dat is slechts schijn. Over een paar weken zullen ze voor het eerst van hun leven het luchtruim kiezen om daar net als hun ouders uit te groeien tot de snelste vogels ter wereld. Het record in de duizelingwekkende duikvlucht van de slechtvalk staat wereldwijd op 389 kilometer per uur.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.