Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Broodmagere honden Tari en Mitra leefden op betonnen garagevloer van Arnhemmer

ARNHEM - Een 31-jarige Arnhemmer die twee Turkse herdershonden hield in een garagebox aan de Monnikensteeg, wordt vervolgd wegens de verwaarlozing van de twee honden in 2017. Dat bleek vrijdag bij de politierechter in Arnhem.

Volgens de aanklacht van de officier van justitie waren de honden, Tari en Mitra, broodmager en leefden ze op een betonnen vloer in een sterk vervuilde garage, die was volgepropt met scooters, een auto en gereedschap. Tari zat ook onder de verf.

Dieetvoorschrift 

De verwaarlozing kwam in beeld toen een van de twee honden was ontsnapt en al zwervend werd gevonden. De eigenaar moest zich melden bij de dierenarts en kreeg een dieetvoorschrift mee voor de sterk vermagerde Tari. Dit bleek in maart 2017 niet te zijn opgevolgd.

Ook kwam het baasje niet opdagen bij de afgesproken controles bij de dierenarts. In oktober 2017 was de situatie niet verbeterd. Beide honden werden sterk vermagerd of zelfs gewond aangetroffen en in beslag genomen.

Niet aanwezig

De verdachte kwam ook niet bij de rechter opdagen. De zaak kon niet in zijn afwezigheid worden afgedaan, omdat de officier van justitie de beschuldiging nog wat gedetailleerder maakte. Daar moet de verdachte eerst van op de hoogte zijn gebracht.

Wanneer de zaak verder gaat is niet bekend.  

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.