Volledig scherm
Ron König, waarnemend burgemeester van Deventer, vermoedt dat geheime informatie is gelekt naar de pers. Hij doet aangifte. © Foto Hissink

Burgemeester König van Deventer doet aangifte om lekken informatie

DEVENTER - Waarnemend burgemeester Ron König van Deventer heeft aangifte gedaan van 'het vermoeden van het delen van geheime informatie met externen'. De oud-wethouder van Arnhem en Rheden vermoedt dat vanuit een besloten raadssessie informatie is gelekt.

De politiek in Deventer is afgelopen zomer tijdens twee besloten bijeenkomsten geïnformeerd over een vertrouwelijke kwestie. 

Het enige wat daarover naar buiten werd gebracht was dat het ging om een evenement voor meerdere jaren. Er werd in beslotenheid over gepraat vanwege de 'concurrentiepositie' van de gemeente Deventer. 

Kern van de relatie

Twee weken geleden maakte dagblad De Stentor bekend dat Deventer aast op het WK Tijdrijden voor merkenteams. Volgens waarnemend burgemeester König raakt het schenden van de geheimhouding 'de kern van de relatie tussen gemeenteraad en college'. Het functioneren van de lokale democratie komt naar het oordeel van de eerste burger onder druk te staan.

In overleg met Commissaris van de Koning Andries Heidema van Overijssel heeft de burgemeester deze week besloten aangifte te doen.  Eerder deze week hebben de fracties van D66 en Gemeentebelang in Deventer schriftelijke vragen gesteld over het vermeende lek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.