Ahmed Marcouch bij de flat in Immerloo waar twee doden vielen bij een felle brand in de nieuwjaarsnacht.
Volledig scherm
Ahmed Marcouch bij de flat in Immerloo waar twee doden vielen bij een felle brand in de nieuwjaarsnacht. © Rolf Hensel

Burgemeester Marcouch brengt bezoek aan familie slachtoffers en bewoners Arnhemse flat

ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan de (groot)ouders van de slachtoffers van de fatale flatbrand in Arnhem. Ook ging hij langs bij de bewoners van de flat aan het Gelderseplein in Arnhem-Zuid. 

De burgemeester was eveneens in het ziekenhuis om bij de slachtoffers te zijn, maar daar is het vanwege de omstandigheden waarin ze verkeren niet van gekomen. 

Een 39-jarige man en zijn 4-jarige zoon kwamen in de vroege nieuwjaarsochtend om het leven bij de brand, die ontstond in de hal van de flat. De 36-jarige partner van de man en hun 8-jarige dochter raakten gewond en werden naar het ziekenhuis afgevoerd. Zij zijn inmiddels buiten levensgevaar. ,,Voor hun fysieke herstel ziet het er positief uit, maar voor de rest blijft het natuurlijk een drama", zo zei de aangeslagen ogende Marcouch.  

De burgemeester zou later ook contact willen opnemen met de ouders van de twee verdachten. Een jongen van 12 en een van 13 jaar zijn aangehouden omdat ze mogelijk iets te maken hebben met de fatale flatbrand tijdens de jaarwisseling in Arnhem.

Bij de flat aan het Gelderseplein sprak Marcouch met verschillende bewoners. Die stelden zijn medeleven hoor- en zichtbaar op prijs en toonden zich tegenover hem vooral kritisch over woningcorporatie Vivare. De verhuurder van de flats zou zich te weinig bekommeren om de leefkwaliteit in de flat en het onderhoud en beheer verontachtzamen. 

Marcouch sprak kort na de brand van ‘een onmenselijk groot drama’. Bekijk zijn eerdere reactie hieronder. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.