Burgemeester Marcouch reageert ontzet op familiedrama in Arnhem

Update/VideoARNHEM - In de Dragonstraat in Arnhem is een lijk gevonden in een woonhuis. Het gaat volgens buurtbewoners om een steekpartij binnen een gezin. De politie heeft kort op de melding een 40-jarige verdachte aangehouden nadat er een melding binnenkwam over een geëmotioneerde man in de buurt van de Graslaan.

Het zou gaan om de vader (40). Hij zou volgens bewoners van de straat zijn twee zoons hebben aangevallen, waarbij de zoon van 12 om het leven is gekomen. De andere zoon (15) is gevlucht. De man is achter de zoon aangerend, maar is vrij snel opgemerkt en opgepakt door de politie. De moeder van de jongens woont in Duitsland.

Volgens buurtbewoners woonde de man zeven weken in de straat samen met zijn zoons. Ook vertellen zij dat de man problemen had en dat er gisteravond twee politieauto's voor het huis stonden.

De politie wil niet bevestigen dat het om een familiedrama gaat. Volgens een woordvoerder wordt er nog onderzoek gedaan naar wat er zich heeft afgespeeld, naar de identiteit van betrokkenen en hun relatie tot elkaar. Op dit moment doet de technische recherche onderzoek en is de woning afgezet met hekken en zeil.

Burgemeester Ahmed Marcouch, die op het moment van het drama een kerstlunch had met vluchtelingen, reageert ontzet op het drama: ,,Wat verschrikkelijk, ik heb er geen woorden voor. We leven mee met de betrokkenen.’’

Eerder op zaterdagochtend was er ook een traumahelikopter opgeroepen en was er een ambulance aanwezig.

Volledig scherm
© Persbureau Heitink
Volledig scherm
Aanhouding van de persoon. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 stelt vragen rond ‘goed en fout’ in de oorlog
    PREMIUM
    VIDEO

    Arnhems Oorlogsmu­se­um 40-45 stelt vragen rond ‘goed en fout’ in de oorlog

    ARNHEM Het Arnhems Oorlogmuseum 40-45 waagt zich aan een expositie vol vraagtekens over goed en fout in oorlogstijd. ,,We hebben veel te vaak te snel ons oordeel klaar", benadrukt Eef Peeters, die al 25 jaar het markante museum aan de Kemperbergerweg leidt. ,,Om het beeld te nuanceren heb ik een tentoonstelling ingericht rond acht mensen die als 'fout’werden bestempeld. Om te laten zien dat het genuanceerder lag. Met veel grijs in plaats van zwart en wit. Het zijn niet allemaal oorlogsmisdadigers.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.